welcome to bunny anny's mind

luni, 14 decembrie 2009


O cana mare de ceai englezesc cu miere. mi-am adus aminte de cateva lucruri.

invelitorile de plastic ale caietelor din scoala primara. erau albastre , rosii sau portocalii si mai mereu pline de mazgalituri de pix. niciodata nu stateau pe caiete! guma de sters in care infigeam stiloul pana nu mai scria.

amintiti-va ce aveati scris pe banca( desi se tot schimba) si micutele opere de arta pe care nimeni nu le pastreaza. doamna ne punea sa razuim cu o lama banca si sa o stergem cu spirt . asa disparea toata munca pe un an. cata cruzime! imi amortea fundul .

pachetelele erau ceva atat de frumos.mama nu reusea niciodata sa-mi faca un pachet bine impachetat. era si ea profesoara si se grabea. ale colegilor aratau atat de bine. sandra avea mereu niste chiftelute mici si perfecte, atat de gustoase, taiate in doua intre doua felii de paine unse cu unt. manca senvisul ( nu ne pasa cum se scrie atunci ) in pumn. adica era tot acoperit de mana. poate sa nu o vada ceilalti , poate sa nu ii cada firmituri. ma enerva.

mai stiti cate ghiozdane ati avut? cum scriati pe tabla? ce faceati in pauze? atatea pauze!!! franturi de viata vin peste mine, dar e greu sa le apuc si sa le tintuiesc ca sa le vad mai bine. alergam pe coridoare si desenam pe tabla. cand plecam acasa de la scoala urcam un deal ca sa ajung in cartierul in care locuiam. era frumos . pe o parte era curtea unui conac boieresc transformat in spital ( TBC) si era parc si padure de jos pana in varful dealului unde era cimitirul. era voie sa intri in parcul sa culegi flori si aduni nuci si ce mai gaseai pe acolo. erau veverite rosii si brune si sareau ca nebunele dintr-un pom in altul . era un cavou acolo, dupa ce treceai de bazinul din spatele conacului unde am mers mai tarziu, poate prin a sasea a saptea. nu puteai intra , dar usa de tabla era indoita si puteam sa ne uitam inauntru la piatra funerara. ni se parea ca se misca si tipam si fugeam. pe partea cealalta a drumului era casa "lu' baba nebuna". o casa sinistra, cu o curte murdara. baba avea capre pe care le plimba pe iarba de langa gardul conacului. avea si o nepoata pe care o trimitea cu caprele.stiam o poveste cum ca un copil a enervat-o si i-a taiat laba piciorului cu sapa . ne baga in sperieti si o ocoleam daca o vedeam pe strada. o chema Salomeea. mai sus era casa lu' Ariciu'. avea piscina si ne uitam cu jind peste gard.
ce ne mai bateam cu conuri imense din pinii de pe marginea drumului. era un drum salbatic, era plin de aventuri, poate chiar initiatic. mancam salcam , ne piscam cu niste frunze pe care le frecam in maini, faceam intrecere, ne bateam cu frunze toamna( erau mormane imense).
iarna il uram. ne frecau cu zapada. ii uram si pe ei. baietii de la noi ne mai aparau . rar. cand ajungeam la blocuri si treceam pe langa tomberon magia disparea. mergeam la teme. mi-am pierdut cheia de atatea ori! ieseati ,nu-i asa, in spatele blocului la joaca? Ascunsea, Atinsea,Ouatea,Ratele si Vanatorii, Tarile, Castelul, Sticluta cu otrava, Tara, Tara vrem ostasi, Sotron, Elastic, Cat e ceasu' Imparateasa....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu